FAQ - Veelgestelde vragen

Welke informatie wil jij graag weten? De antwoorden over Haagstede vind je hieronder.

Algemeen

Waar ligt Haagstede?

De nieuwe wijk Haagstede is gelegen aan de Floraweg in Maarssenbroek in de gemeente Stichtse Vecht. Meer informatie over de omgeving en de locatie is hier terug te vinden.

Hoe meld ik mij aan als geïnteresseerde?

Meld je aan als belangstellende en vul de woonenquête in. Je ontvangt dan regelmatig een digitale nieuwsbrief met daarin de laatste updates over alle ontwikkelingen.

Wat is de planning?

De verwachte planning van het project Haagstede is op dit moment als volgt:

FASE 1

 • Start verkoop fase 1 - 15 juni 2023
 • Bouwrijp maken gereed - naar verwachting Q4 2023
 • Start bouw fase 1 - naar verwachting Q2 2024
 • Oplevering eerste woningen fase 1 - Q3 2025

FASE 2

 • Start verkoop fase 2 - 23 november 2023
 • Bouwrijp maken gereed - naar verwachting Q4 2023
 • Start bouw fase 2 - naar verwachting Q4 2024
 • Oplevering eerste woningen fase 2 - Q1 2026

Genoemde data zijn indicatief, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Indien er concretere informatie beschikbaar is over de planning dan zal dit via de nieuwsbrief gedeeld worden en vermeld worden op deze website.

Welke woningtypen zijn er?

Er worden een aantal typen woningen in Haagstede gerealiseerd. Naast sociale koopappartementen komen er in Haagstede grondgebonden koopwoningen waaronder diverse rijwoningen, hoekwoningen, tweekappers en driekappers.

Worden de woningen en appartementen in één keer verkocht?

Het project wordt in meerdere fasen verkocht. Fase 1 is 15 juni 2023 in verkoop gegaan. Fase 1 betreft 38 grondgebonden woningen en (alle) 48 sociale koopappartementen.

Fase 2 gaat 23 november 12.00 uur in verkoop. Fase 2 betreft 53 grondgebonden woningen, variërend van hoek- en rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen.

Zijn de woningen duurzaam?

Ja, de woningen zijn duurzaam en voldoen aan hoge duurzaamheidseisen. Meer informatie over duurzaamheid is hier te vinden.

Waar kan ik parkeren?

In Haagstede kan vergunningsvrij geparkeerd worden op de parkeerplekken in het openbaar terrein. De twee-onder-een kapwoningen en een aantal rijwoningen zijn voorzien van een eigen oprit.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Bij start verkoop van de desbetreffende fase zal de volgende verkoopdocumentatie beschikbaar zijn op deze website:

- Verkoopbrochures (printversie)
- Verkoop- en optietekeningen
- Technische omschrijving inclusief informatie over keuken en sanitair

Waar kan ik terecht voor andere vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij De Keizer Makelaarsgroep.

Breedstraat 16
3603 BA Maarssen
nieuwbouw@dekeizer.nl
Tel: 030 600 82 40

Locatie

Welke voorzieningen zijn er in de buurt?

Om de hoek van Haagstede doe je je boodschappen in het grote winkelcentrum BISON Shopping Center. Ook sportverenigingen vind je allemaal op loop- en fietsafstand. Van voetbal en tennis tot en met toerclubs en indoor sporten zoals bowlen, fitness en zelfs karten. En natuurlijk zijn er verschillende basisscholen, kinderopvang en middelbare scholen. In Maarssen-dorp vind je tal van winkels, de winkelcentra Harmonieplein en de Kaatsbaan, restaurantjes, voorzieningen en recreatiemogelijkheden.

Hoe goed is Haagstede bereikbaar met het OV?

Het openbaar vervoer is goed geregeld, want naast de vele buslijnen, is er ook een NS-treinstation in Maarssenbroek. In de spits gaat er elk kwartier een trein richting Amsterdam en richting Utrecht. Waar je ook naartoe wilt, voor werk of een dagje uit, je bent er zo vanuit Maarssenbroek.

Hoe goed is Haagstede bereikbaar met de auto?

Maarssenbroek is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de Ring Utrecht-West en diverse andere uitvalswegen zoals de A2 en A12. Je zit zo in Amsterdam. 

De woningen

Hoeveel woningen komen er in Haagstede?

In Haagstede worden in totaal 139 woningen gerealiseerd waaronder 48 sociale koopappartementen. De overige 91 woningen zijn grondgebonden koopwoningen waaronder ruime rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Fase 1 bestaat uit 38 grondgebonden woningen en 48 sociale koopappartementen. Fase 2 bestaat uit 53 grondgebonden woningen, variërend van hoek- en rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en grootte?

De appartementen beschikken op de verdiepingen over een balkon en op de begane grond over een tuin. De rij- en twee-onder-een kapwoningen hebben allen een tuin.

Verkoop

Wanneer start de verkoop?

Vanaf 15 juni 12.00 uur zijn de 86 woningen en appartementen van fase 1 in verkoop gegaan en kun je je inschrijven via je persoonlijke account. De eerste inschrijfperiode is gesloten, je kunt je enkel als reservekandidaat inschrijven.

Fase 2 gaat op 23 november 12:00 uur in verkoop.

Zijn er mogelijkheden om de woning of het appartement naar eigen wensen aan te passen?

Tijdens het verkooptraject zijn er keuzelijsten beschikbaar met hierop de opties die door de aannemer als meer-en minderwerk uitgevoerd kunnen worden.

Wat is een optie?

Indien een woning aan je is toegewezen, heb je vanaf het verkoopgesprek een week lang de optie op het toegewezen bouwnummer. Dit bouwnummer blijft dan exclusief voor je gereserveerd. Deze periode geeft je de mogelijkheid om de financiering nader te onderzoeken, je kunt je vragen stellen bij de makelaar en maak je de overweging om over te gaan tot aankoop.

Wat betekent Vrij Op Naam (VON)?

Je koopt de woning of het appartement V.O.N. De aankoopprijs is inclusief belastingen inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Aankoop met SWK-Garantie

Over de kwaliteit van je woning hoef je je geen zorgen te maken. De bouw en controle hierop is in goede handen en je woning wordt gebouwd onder de SWK-garantie- en waarborgregeling 2020. Als je een woning met SWK-garantie koopt, betekent dat o.a. het volgende:

 • In de SWK-garantie- en waarborgregeling is vastgelegd dat de woning voldoet aan bepaalde garantienormen. Met de aanmelding van het bouwplan en afgifte van het SWK-waarborgcerticaat, zijn deze garanties gewaarborgd;
 • De tekst van de koop-/aannemingsovereenkomst is overeenkomstig het voorgeschreven model. Je hebt dus altijd een veilig contract;
 • Het SWK-waarborgcertificaat biedt de koper een dekking tegen risico’s bij faillissement.

Financieel

Hoe weet ik of ik een woning of appartement kan betalen?

Vraag je hypotheek adviseur naar de mogelijkheden. Sommige hypotheekadviseurs bieden vrijblijvend een oriëntatiegesprek of financiële check aan. Het is verstandig om dit te doen voordat je je inschrijft op een woning. In dit gesprek krijg je namelijk een goed beeld van jouw financiële situatie, of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zijn.

Heb ik voorrang als ik een financiële check doe?

Het kan zijn dat meerdere geïnteresseerden zich inschrijven op een woning. Als dit het geval is, kijken we bij het toewijzen of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Bij zo'n check kijkt de financieel adviseur of jij het bedrag voor de woning bij de bank kunt lenen en/of dat je het uit eigen middelen kunt betalen. Het kan dus in je voordeel zijn om een financiële check te doen en toe te voegen aan je inschrijving.

Hypotheekadvies van GeldXpert

Ben je op zoek naar een hypotheek die past bij wie je bent en hoe jij graag wilt wonen? Maak dan kennis met de financieel adviseurs van GeldXpert in Maarssen. Die zijn nauw betrokken bij Haagstede en denken met je mee. Tijdens het verkoopevenement op 15 juni zijn de adviseurs van GeldXpert aanwezig en beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ook een afspraak maken voor een kosteloos adviesgesprek. Bel daarvoor 030 – 600 82 33 of stuur een mailtje naar klanten@geldxpert.nl. Uiteraard staat het je ook vrij om bij een andere partij hypotheekadvies in te winnen.

Wanneer moet ik mijn financiering rond hebben?

Nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend, kun je een hypotheek aanvragen. Volgens de overeenkomsten heb je hier 2 maanden vanaf datum ondertekening de tijd voor.  Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben.

Wanneer start ik met betalen van de hypotheek?

De koopsom van de woning bestaat uit twee delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaal je in één keer bij de notaris bij de levering. Vervolgens betaal je het resterende gedeelte (de aanneemsom) in een aantal termijnen wanneer de aannemer e.e.a. heeft uitgevoerd.

Zit ik aan de koop vast, ook als ik geen hypotheek kan krijgen?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden.

De inschrijfperiode voor Fase 2 is gesloten!

Je kunt je nog wel als reservekandidaat inschrijven via je persoonlijke account. 

Schrijf je in als reservekandidaat