In Maarssenbroek staan saamhorigheid en gezelligheid centraal

Het stedenbouwkundig ontwerp van Haagstede is gebaseerd op de tuindorpen en tuinwijken uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Dat waren destijds zeer gewilde plekken om te wonen. Tuinwijken kenmerken zich door hun stedenbouwkundige opzet met veel groen, sfeervolle pleintjes en gezellige jaren dertigwoningen van baksteen, voorzien van grote dakoverstekken.

 

Wonen, leven, opgroeien

Wonen in een tuindorp is met niets te vergelijken. Je merkt het meteen als je de wijk komt inrijden. Het stratenpatroon is helder en overzichtelijk en krijgt extra kwaliteit en sfeer door de rechte of licht gebogen straten en kleine, soms driehoekige, parkjes of groengebieden. In een tuindorp ademt alles rust, ruimte en gezelligheid. Een geweldige plek om te wonen, te leven en op te groeien.

rondje

 

 

Het plan

In Haagstede worden in totaal 139 woningen gerealiseerd waaronder 48 sociale koopappartementen. De overige 91 woningen zijn grondgebonden koopwoningen waaronder ruime rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.
Fase 1 betreft 38 grondgebonden woningen en 48 sociale koopappartementen. In fase 2 heb je keuze uit 53 grondgebonden woningen, variërend van hoek- en rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen.

De rij- en hoekwoningen van fase 2 hebben een vanafprijs van €470.000,- V.O.N.
De twee-onder-een-kapwoningen van fase 2 hebben een vanafprijs van €735.000,- V.O.N.

 

Bekijk het aanbod

 

Vogelvlucht

 

Situatietekening

 

 

Leuk voor kinderen
 
Leuk voor kinderen

De pleintjes en groengebieden komen tegemoet aan de sterke behoefte aan collectiviteit en saamhorigheid. Het zijn sfeervolle plekken voor ontmoeting en dingen samendoen. Daarnaast zijn het gebieden waar de auto te gast is en het parkeren in parkeerhofjes op een informele manier is geïntegreerd in het plan. Het is een vriendelijk en groen woonmilieu waar kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.

 

 

Groene wijk
 
Een groene wijk

Voor alle rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen geldt dat ze een kleine voortuin en een relatief grote achtertuin hebben. Ook dat is een kenmerk van tuindorpen. In Haagstede kun je dus volop genieten van rust en ruimte in en rond je woning. Het groene beeld van de wijk wordt nog eens versterkt door het openbaar groen in de straten, pleinen en een aangelegde parkzone waarin wandelpaden samen komen en aansluit op bestaande groenstructuur.

 

 

Tuin
 
Gedetailleerde architectuur

Haagstede wordt een eigentijdse tuinwijk waar elk sfeergebied weer net even anders is qua architectuur, kleur- en materiaalgebruik. Ondanks deze verschillen zie je ook de samenhang. Ale woningen in Haagstede zijn namelijk met veel zorg en aandacht ontworpen. Dat zie bijvoorbeeld terug in het gebruik van mooie bakstenen, bijzonder metselwerk met rollagen, opvallend keimwerk en fraaie lijsten rond de deur- en raamkozijnen. Daarbij is er speciale aandacht voor hoeken die grenzen aan de openbare ruimte. Die worden verbijzonderd door variatie in volume en vormgeving. Het is juist dat oog voor detail dat Haagstede onderscheidt van het gemiddelde nieuwbouwproject. 

Architect aan het woord

 

 

Duurzaam
 
Groen en duurzaam Haagstede

In Haagstede wordt veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van je woning en je leefomgeving. Dit betekent dat duurzaamheid niet alleen terugkomt in de huizen die worden gebouwd, maar ook in de vormgeving van de wijk, de aanleg van de straten, groenvoorzieningen, de openbare verlichting en het water.

Lees meer

 

Vogelvlucht

De inschrijfperiode van Fase 2 is gesloten!

Je kunt je nog wel inschrijven als reservekandidaat binnen je persoonlijke account.

De inschrijfperiode voor Fase 2 is gesloten!

Je kunt je nog wel als reservekandidaat inschrijven via je persoonlijke account. 

Schrijf je in als reservekandidaat