In Haagstede is alles lekker dichtbij

Haagstede wordt de nieuwste wijk van Maarssenbroek, centraal gelegen tussen Amsterdam en Utrecht, grenzend aan het Groene Hart. Maarssenbroek maakt samen met Maarssen-dorp deel uit van Maarssen. Maarssenbroek is stads, daar waar de oude kern van Maarssen meer dorps is.
 

Watersport eldorado

Als je in Maarssenbroek woont of erover denkt hier te gaan wonen, dan is de kans groot dat je een fanatieke watersporter bent. De Maarsseveense Plassen, de Vecht en de Loosdrechtse Plassen, maar ook de Haarrijnse Plas, liggen vlakbij. Bootliefhebbers komen hier volop aan hun trekken, maar ook als je een dagje lekker wil zonnen, zwemmen of ravotten zit je binnen 10 minuten aan het water

Rondje omgeving

 


Goed bereikbaar

Maarssenbroek is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de Ring Utrecht-West en diverse andere uitvalswegen zoals de A2 en A12. Je zit zo in Amsterdam. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld, want naast de vele buslijnen, is er ook een NS-treinstation in Maarssenbroek. In de spits gaat er elk kwartier een trein richting Amsterdam en richting Utrecht. Waar je ook naartoe wilt, voor werk of een dagje uit, je bent er zo vanuit Maarssenbroek.
 

Volop voorzieningen

Om de hoek van Haagstede doe je je boodschappen in het grote winkelcentrum BISON Shopping Center. Ook sportverenigingen vind je allemaal op loop- en fietsafstand. Van voetbal en tennis tot en met toerclubs en indoor sporten zoals bowlen, fitness en zelfs karten. En natuurlijk zijn er verschillende basisscholen, kinderopvang en middelbare scholen. In Maarssen-dorp vind je tal van winkels, de winkelcentra Harmonieplein en de Kaatsbaan, restaurantjes, voorzieningen en recreatiemogelijkheden.

 

 

Voorzieningen

 

 

Trein

Bussen

Basisschool

Middelbaar

Winkels

Hockey

Voetbal

ONTDEK DE LEUKSTE PLEKJES IN EN ROND MAARSSEN

Een aantal van onze tips:

 

Beachhouse
 
Key West Beachhouse

fiets  6 minuten

Key West Beachhouse is een laid back restaurant op het strand van de Haarrijnse Plas. Het is een authentiek strandpaviljoen waar alle elementen van de zee aanwezig zijn. Het hele jaar door kun je genieten van een unieke plek aan het water waar niks moet, maar alles mag. Dus slow-down en beleef na een dag hard werken nog even een paar uurtjes vakantie.

 

de Haar
 
Kasteel de Haar

fiets  21 minuten

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen; je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur en elk detail schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen en andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland en bekendheden als Coco Chanel en Roger Moore lieten er hun sporen na.

Langegracht
 
De Langegracht

fiets  11 minuten

De Langegracht is met haar karakteristieke grachtenpanden het hart van Maarssen en biedt diverse terrassen en eetgelegenheden. Van hieruit kun je een mooie dorpswandeling maken via de Herengracht en het zandpad dat langs statige 16e-eeuwse buitenplaatsen leidt. 

 

Maarsseveen

 
FORT MAARSSEVEEN

fiets  17 minuten

Dit is een van de laatste ‘forten’ van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, gebouwd in 1881. Van het originele fort bestaat alleen nog het bomvrije gebouw. De aarden wallen en het houten bijgebouw zijn in de loop van de jaren verdwenen. Tegenwoordig is het eigendom van de stichting C-Fordt die het fort de komende jaren wil omvormen tot een broedplaats voor kunst, cultuur en recreatie.

Fabrique

 
DE FABRIQUE

fiets  8 minuten

De Fabrique moet je beleven. Bij deze industriële evenementenlocatie op bedrijventerrein De Lage Weide bij Utrecht kun je eindeloos karten en lasergamen. Maar er is zoveel meer. Wat te denken van prison Island; weet jij te ontsnappen? Ontdek zelf iedere loods en silo in deze historische mengvoederfabriek en laat je inspireren en uitdagen.

Bisonspoor

 
BISON SHOPPING CENTRUM

fiets  10 minuten

Winkelen doe je in het overdekte BISON Shopping Center. Met ruim 90 winkels, gratis parkeren en gratis Wifi. Je kunt er niet alleen eindeloos shoppen, maar ook voor een hapje en een drankje zit je goed in BISON. En er is altijd wel wat te beleven voor jong en oud.

 

Maarsseveense plassen

 
MAARSSEVEENSE PLASSEN

fiets  19 minuten

Het Strandbad bij de Maarsseveense Plassen is hét recreatiegebied met zandstrand, ligweides, speeltoestellen en gecontroleerd zwemwater. Kinderen vermaken zich uren op de vele speeltoestellen. Het naaktstrand is geliefd bij mensen die in alle rust willen recreëren.

Tienhovense plassen

 
TIENHOVENSE PLASSEN

fiets  30 minuten

De Tienhovense Plassen liggen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Een oase van rust tussen de drukbezochte Loosdrechtse en Maarsseveense plassen. In dit veengebied zorgt het schone water voor zeldzame planten en dieren. Het Vredevoetpad laat je deze bijzondere natuur van dichtbij beleven.

Hal22

 
HAL22

fiets  3 minuten

Een hal gemaakt voor sportievelingen, spelgenieters en pleziermakers. De plek waar fanatiek bezig zijn en fun beleven perfect samengaan. HAL22 is met haar tien padelbanen het grootste indoor padelcentrum van Utrecht én een van de grootste van Nederland.

Omgeving

De inschrijfperiode voor Fase 2 is gesloten!

Je kunt je nog wel als reservekandidaat inschrijven via je persoonlijke account. 

Schrijf je in als reservekandidaat