Een duurzame leefomgeving en energiezuinige woningen

In Haagstede wordt veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van je woning en je leefomgeving. Dit betekent dat duurzaamheid niet alleen terugkomt in de huizen die worden gebouwd, maar ook in de aanleg van de straten, groenvoorzieningen, de openbare verlichting en het water in de wijk. De duurzame leefomgeving komt nadrukkelijk naar voren in de vormgeving van de wijk. Er is veel ruimte voor water en groen. Dit zorgt voor een zeer aangename leefomgeving.


Groene pleintjes en parkzone

De groene pleintjes in het plan geven de wijk sfeer en karakter. Elk pleintje heeft een andere sfeer en beleving. Hier zijn speelplekken voor de kinderen te vinden, maar ook veel groen. Dit groen heeft, naast dat het aangenaam is om naar te kijken, een functie. Het zorgt voor schaduw in de zomer en het zorgt er voor dat regenwater wordt opgevangen na een hevige bui. Naast de groene pleintjes wordt er ook een groene aantrekkelijke parkzone ingericht aan de oostzijde van het plangebied.

Openbare ruimte

Naast dat er veel aandacht is voor water en groen, worden materialen waarmee de wijk wordt aangelegd met zorg uitgekozen. Kwalitatief hoogwaardige materialen bepalen het straatbeeld. Wat terug te zien is in de keus voor straatsteen, verlichting, diversiteit aan groen, en zit- en speelplekken. In Haagstede is de auto te gast. Het woonerf principe wordt toegepast waarbij stoep en rijbaan in elkaar overlopen.

Water met een functie

De waterpartij aan de Noordzijde van het plangebied is een bron van leven maar heeft hiernaast ook nog een andere functie. In deze waterpartij wordt het hemelwater opgevangen van de woningen in Haagstede. Elke woning wordt opgeleverd met een gescheiden rioleringsstelsel, één voor vuilwater en één voor hemelwater.

Zonnepanelen

Let op: getoonde beelden zijn een impressie van het beoogde eindresultaat (incl. eventuele koopopties), hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

Haagstede is klaar voor de toekomst

Jouw nieuwe thuis in Haagstede is nu al helemaal klaar voor een duurzame en energiezuinige toekomst. Zo worden de grondgebonden woningen in fase 2 door middel van onder andere een warmtepomp gasloos opgeleverd en zijn deze goed geïsoleerd en gebouwd met duurzame materialen. Jouw woning heeft straks bijna overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Door alle duurzame en energiezuinige voorzieningen kan je in elk seizoen genieten van een heerlijk binnenklimaat met lage energielasten. Omdat jouw woning voldoet aan de EPC=0 norm en dus minder energie verbruikt, krijg je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leencapaciteit op je hypotheek en een rentekorting. Ook op de lange termijn is jouw woning dus een heel slimme investering.
 

De inschrijfperiode voor Fase 2 is gesloten!

Je kunt je nog wel als reservekandidaat inschrijven via je persoonlijke account. 

Schrijf je in als reservekandidaat